Čokoládovo-kokosové kocky

Zdieľajte recept

Čokoládovo-kokosové kocky

By 17. september 2013

Dá sa povedať, že tento zákusok je uz retro záležitosťou :) A retro je predsa in,popravde čokoláda s kokosom je úžasná kombinácia.
Suroviny sú na na plech 30 x 40 cm, takže pozrime sa ako na to:

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Žĺtka našľaháme s cukrom dopenista. Pridáme olej, prešľaháme, vodu a prešľaháme.

    Čokoládovo-kokosové kocky

  2. Potom pridáme preosiatu múku zmiešanu s práškom do pečiva a kakaom.

  3. Vyšľaháme bielka so štipkou soli dotuha.

    Cokoladovo-kokosove kocky

  4. Vyšľahané bielka opatrne, ale dôkladne zamiešame do žĺtkov.
  5. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 °C cca 20 minút. Nevysušujeme zbytočne piškótu.

    Cokoladovo-kokosove kocky

  6. Stiahneme z piškóty papier a vrátime ju späť do plechu. Ešte teplú potrieme džemom. Lepšie sa rozotiera džem na teplú piškótu
  7. Kokosová plnka:
    Mlieko s cukrom a cerou zahrievame, kým sa cukor a cera roztopia.
    Potom pridáme kokos a krátko povaríme cca 3 minúty, kým sa mlieko trochu vyvari.

    Cokoladovo-kokosove kocky

    Kokosová hmota sa nesmie veľmi vyvariť, pretože potom bude plnka suchá a bude sa rozpadávať.
    Ešte teplú plnku rozotrieme na piškótu potretú džemom.

    Cokoladovo-kokosove kocky

  8. Čokoládová plnka:
    Čokoládu nalámeme na kocky a za stáleho miešania rozpustíme nad parou. Miska sa nesmie dotýkať vody inak sa čokoláda môže zraziť. Rozpustenú čokoládu odložíme bokom.

    Cokoladovo-kokosove kocky

    Nad parou šľaháme vajcia, cukor a kakao.

    Cokoladovo-kokosove kocky

    Keď masa začne hustnúť pridáme ochladenú, ale stále tekutú čokoládu.

    Cokoladovo-kokosove kocky

    Ešte spolu šľaháme do úplného zhustnutia ( cca 5-7 minút).
    Odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme ochladiť.
    Maslo vyšľaháme a postupne pridávame ochladenú čokoládovú zmes.

    Cokoladovo-kokosove kocky

    Maslo a čokoládová zmes musia mať rovnakú teplotu, inak hrozí, že sa krém zrazí.
    Čokoladovú plnku natrieme na kokosovú a zákusok dáme zachladiť do chladničky.

    Cokoladovo-kokosove kocky

  9. Čokoládová poleva:
    Čokoládu s cerou za stáleho miešania rozpustíme nad parou. Necháme ochladiť a polejeme ňou zákusok.
  10. Môžeme ponechať iba s čokoládovou polevou, príp. ozdobiť podľa vlastného uváženia. U mňa šľhačková smotana a Maltesers čoko cukríky.

    Čokoládovo-kokosové kocky

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

6 odpovedí na Čokoládovo-kokosové kocky

  1. Marika

    Ďakujem za úžasný receptík. Pečiem veľa rokov, vyskúšala som, aj vymyslela rôzne recepty, ale lepší čokoládový krém som ešte nejedla. Mňáááááááááááááám. Určite ho budem dávať aj do iných koláčikov.

    • najrecept

      Práve preto sme tu a zbierame len odskúšané receptíky 😉
      Veľmi nás teší, že Vám krém chutil :-) Môžete nám poslať potom Vaše recepty kde ste plnku použili na najrecept@najrecept.sk :-)

  2. Šárka

    Dobrý den,zajímavý moučník,ráda bych ho zkusila. jen nevím co je to ta CERA. Nešlo by napsat co je to v češtině ? :)

    • najrecept

      Dobrý deň, Cera je rastlinný pokrmový tuk :) V plnke ju môžete nahradiť herou prípadne klasickým maslom.

  3. Šárka

    Děkuji mooc,myslela jsem si to,jen jsem se chtěla ujistit. :)

    • Adriana

      Dobry den, Cera je rastlinny stuzeny tuk. Ja osobne by som nedoporucovatla nahradzat maslom ani inym tukom. Urcite aj v Cechach mate stuzeny tuk…prikladam vam jeden koment z mojho blogu ” Margaríny do plniek vôbec nepoužívam ani ja, ale do tohto kokosu rozhodne patrí, lebo to proste stuží. Vôbec ho tam nie je cítiť. Margarínový zákusok by som nezjedla, ale toto je o inom. Nechutí ako zákusok z lacnej cukrárne…aj ja zdielam tento nazor, preto vam ho posuvam dalej ….Cera ma tie tuziace schopnosti, ktore maslo ani iny tuk nema….viac u mna na blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/08/cokoladovo-kokosove-kocky.html….

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>