NajRecept.sk Dezerty Celozrnný paradajkový koláč
Celozrnný paradajkový koláč
Recept Celozrnný paradajkový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   24.9.2013

Celozrnný paradajkový koláč

Na našom balkóne sa urodilo obrovské množstvo kríčkových paradajok. Už sme nevedeli čo s nimi. A tak som zalistovala v starých receptoch a našla som recept na skvelý paradajkový koláč. Pôvodná verzia je so špaldovou múkou, no ja som použila klasickú grahamovú (pšeničnú celozrnnú). To akú múku použijete nechám na vás.

Suroviny
150 g
múka
3 ks
vajce
soľ
2 PL
olivový olej
2 PL
mlieko
250 g
ricotta
mleté biele korenie
čerstvá aj sušená
bazalka
čerstvé alebo sušené
oregáno
200 - 250 g
paradajka cherry
balkánsky syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misky preosejeme múku, pridáme soľ, jedno vajce, dve lyžice oleja, mlieko a spolu spracujeme.

  2. Podľa potreby prisypeme múku, aby sa cesto nelepilo.

  3. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 30 minút.

  4. Potom cesto vyvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto na okrajoch popritláčame a zvyšné cesto odrežeme.

  5. Ricottu vymiešame s rozšľahanými dvoma vajcami, osolíme, okoreníme a ochutíme čerstvými bylinkami (v pôvodnom recepte sa pridáva aj kôpor, ale ten ja nemusím, tak som ho nahradila oregánom).

  6. Plnku rozotrieme na cesto, poukladáme na ňu umyté a na polovice prekrojené paradajky reznou časťou nadol, posypeme sušenými bylinkami a pokvapkáme olivovým olejom.

  7. Vložíme do rúry vyhriatej na teplotu 180°C a pečieme približne 30 minút, kým je plnka stuhnutá.

  8. Pri servírovaní posypeme balkánskym syrom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár