NajRecept.sk Polievky Bryndzová polievka
Bryndzová polievka
Recept Bryndzová polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   21.9.2013

Bryndzová polievka

Možno ten pôvodný, originálny recept je trošku iný, ale skúste niekedy takúto, neoľutujete :)

Suroviny
bryndza
bravčová masť
cibuľa
čerstvo mleté korenie
sladká mletá paprika
petržlenová vňať
soľ
zemiaky
trhaná cestovina
uvarené natvrdo
vajičko
Postup receptu
Vytlačiť
    1. Na poctivej bravčovej masti som orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som čerstvo mleté korenie a štipku, až dve domácej sladkej papriky. Nechceme mať červenú polievku, len tak jemne oranžovú, preto opatrne.
  1. Do cibuľového základu som pridal nakrájané zemiaky a zalial som ich vývarom, ak nemáte, stačí aj voda.
  2. Zemiaky som mal o chvíľku uvarené, tak som k nim pridal trhané cesto (prípadne tarhoňu), ale nie veľa, len tak na chuť. Pridávajte až keď sú zemiaky uvarené, lebo podľa mojich skúseností sa potom nechcú dovariť.
  3. Keď boli zemiaky aj cestovina je uvarené, v miske som premiešal bryndzu s teplou polievkou (odobral som z hrnca) a vylial som to naspäť do hrnca. Už sa nevarí.
  4. Dochutil som soľou, zelenou petržlenovou vňaťou a nakrájaným vajíčkom, uvareným na tvrdo. So soľou opatrne, pretože bryndza je slaná dosť. Vajíčko v lete niekedy nahrádzam nakrájaným ovčím syrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár