Bryndzová polievka

Zdieľajte recept

Bryndzová polievka

By 21. september 2013

Možno ten pôvodný, originálny recept je trošku iný, ale skúste niekedy takúto, neoľutujete :)

Postup prípravy

    1. Na poctivej bravčovej masti som orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som čerstvo mleté korenie a štipku, až dve domácej sladkej papriky. Nechceme mať červenú polievku, len tak jemne oranžovú, preto opatrne.

Bryndzová polievka

  1. Do cibuľového základu som pridal nakrájané zemiaky a zalial som ich vývarom, ak nemáte, stačí aj voda.
  2. Zemiaky som mal o chvíľku uvarené, tak som k nim pridal trhané cesto (prípadne tarhoňu), ale nie veľa, len tak na chuť. Pridávajte až keď sú zemiaky uvarené, lebo podľa mojich skúseností sa potom nechcú dovariť.
  3. Keď boli zemiaky aj cestovina je uvarené, v miske som premiešal bryndzu s teplou polievkou (odobral som z hrnca) a vylial som to naspäť do hrnca. Už sa nevarí.
  4. Dochutil som soľou, zelenou petržlenovou vňaťou a nakrájaným vajíčkom, uvareným na tvrdo. So soľou opatrne, pretože bryndza je slaná dosť. Vajíčko v lete niekedy nahrádzam nakrájaným ovčím syrom.

Bryndzová polievka

Bryndzová polievka

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Bryndzová polievka

  1. alzbeta

    Velka skoda ze nemate napisany pomer kolko coho :(( velkeeee minus..teraz musim ist dokupovat bryndzu :((((( nech je aspon 250g

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>