Augsburské rezy

Zdieľajte recept

Augsburské rezy

By 3. september 2013

Už len pohľad na koláč hovorí, že jeho chuť je vynikajúca

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Najprv pripravíme tvarohovú plnku:
    Žĺtky vyšľaháme do peny so 75 g práškového cukru a s vanilkovým cukrom.

    Primiešame tvaroh, zlatý klas a rozpustené maslo a zašľaháme. Nakoniec vymiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so zvyškom práškového cukru a zašľaháme do plnky. Plnku máme hotovú.

  2. Cesto:
    Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, žĺtok, mlieko a  vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.

  3. Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu.

  4. Pomocou valčeka jeden plát opatrne prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech ( o rozmere 30x40 cm).

  5. Cesto rovnomerne potrieme plnkou. Na ňu prenesieme druhý plát cesta.

  6. Koláč pečieme vo vyhriatej rúru pri teplote 180 °C cca 25 minút.

  7. Upečený koláč necháme vychladnúť a polejeme pripravenou čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme z čokolády na varenie z trochou Céry.

  8. Po stuhnutí krájame na rezy alebo ľubovoľné tvary a degustujeme :-)

Augsburské rezy

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>