NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Zemiakové laskonky na rukole
Zemiakové laskonky na rukole
Recept Zemiakové laskonky na rukole
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   12.8.2013

Zemiakové laskonky na rukole

Suroviny
1 kg
zemiaky
300 g
mleté mäso
1 ks
vajce
2 PL
biely jogurt
mletá údená paprika
čerstvo mleté korenie
3 strúčiky
cesnak
pažítka
soľ

Dresing:

balzamikový ocot krémový
dijonská horčica
med
olivový olej
čierne mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mleté mäso zmiešajte s vajíčkom a jogurtom.
  2. Pridajte pretlačený cesnak a dochuťte pažítkou, údenou mletou paprikou, soľou a čerstvo mletým korením.
  3. Nechajte odpočinúť do chladničky kým očistíte a nakrájate zemiaky.
  4. Zemiaky nakrájajte na laskonkové kolieska a plech potrite olejom
  5. Mäsovou zmesou spájajte spolu kolieska zemiakov a ukladajte na plech vedľa seba.
  6. Vložte do vyhriatej rúry na teplotu 180°C a pečte približne 60 minút. Ku koncu nechajte dopiecť pod grilom.
  7. Dressing: Balzamikový ocot zmiešajte s dijonskou horčicou, medom, olivovým olejom a čerstvým mletým korením.
  8. Zemiaky môžete podávať s rukolou so cherry paradajkami a nakrájaným údeným syrom, poliate pripraveným dresingom.
  9. Dobrú chuť! :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár