NajRecept.sk Zdravé recepty Vegánska hríbová omáčka
Vegánska hríbová omáčka
Recept Vegánska hríbová omáčka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
delicious-wicked    ·   12.8.2013

Vegánska hríbová omáčka

Zistila som pri mojom spolužití, alebo teda spolustolovaní s vegánmi zaujímavé veci - napríklad, že sójová "smotana" je lepšia než klasická. Je menej tučná (to už samo o sebe stačí pre mňa ako argument) a je menej ťažká na žalúdok (to ma presvedčilo absolútne, mne totiž z takých smotanových vecí býva kvalitne zle) a okrem toho chutí takmer ako naozajstná smotana. A odteraz už budem robiť omáčky len z nej (ale do krémového koláča patrí maslo, nijaký margarínový fejk!)

Suroviny
sójová smotana
hríby
kokosový olej
hrášok
1 kocka
bujón zeleninový
mleté čierne korenie
mletá paprika
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji troška opečte šampiňóny, potom podlejte vodou a nechajte podusiť.
  2. Pridajte korenie, bujón a hrášok. Nechajte vyvariť vodu a prilejte smotanu. Celé ešte chvíľu povarte, ale nie dlho a máte to.
  3. Omáčku môžete podávať s ryžou alebo aj s cestovinami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár