NajRecept.sk Polievky Husté polievky Šampiňónová polievka so sušenými hríbmi
Šampiňónová polievka so sušenými hríbmi
Recept Šampiňónová polievka so sušenými hríbmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Bistro 69    ·   9.8.2013

Šampiňónová polievka so sušenými hríbmi

Suroviny
700 g
šampiňóny
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 ks
mrkva
trochu
petržlen
3 ks
zemiaky
(33
) 1 ks%šľahačková smotana
trochu
sušené hríby
soľ
mletá rasca
mleté čierne korenie
tymián
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na drobno nakrájanú a trocha osolenú cibuľu opražíme.
  2. Na nej restujeme na jemno nastrúhanú mrkvu, petržlen a 1,5 strúčika nakrájaného cesnaku.
  3. Pridáme sušené hríby, nakrájané šampiňóny.
  4. Premiešame a podlejeme pol litrom vody.
  5. Takto polievku znovu osolíme, pridáme mleté čierne korenie, mletú rascu a pretlačený zvyšok cesnaku.
  6. Povaríme cca 6-7 minút a pridáme šľahačkovú smotanu.
  7. Mixujeme do hladka. Ak máme polievku príliš hustú pridáme trocha vody.
  8. Zemiaky nakrájame na malé kocky a vložíme ich do polievky.
  9. Ešte trocha povaríme, kým nám zemiaky zmäknú. Spolu so zemiakmi do polievky pridáme ešte čerstvý alebo mletý tymián.
  10. V závere po odstavení polievky pridáme do nej ešte 2-3 lyžice kyslej smotany.
  11. Pri podávaní môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Partnerský príspevok: http://bistro69.blogspot.sk/2013/01/sampinonova-hubova-polievka.html
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár