NajRecept.sk Ruské plnené pampúšiky
Ruské plnené pampúšiky
Recept Ruské plnené pampúšiky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   13.8.2013

Ruské plnené pampúšiky

Pri tomto recepte som mala veľmi veľké obavy, čo z toho vzíde. Nemala som chuť zbytočne míňať suroviny, ani vkladať svoju živú prácu do pre mňa nezvyčajného receptu (mam na mysli cesto). Nebudem nikoho presviedčať, že toto je to najlepšie, čo som tohoto druhu jedla, ale moje veľké obavy boli v konečnom dôsledku neopodstatnené. S cestom sa veľmi dobre pracovalo. Je elastické, ľahko formovateľné a čo je dôležité, rozvaľkala som ho bez podsypávania múkou. Plnku si môžete zvoliť ľubovoľnú, podľa vlastnej chuti. Hodí sa bryndza, tvrdý syr, pór, bylinky a pre mäsožravcov by zapasoval aj kúsok šunky. Ja som zvolila fetu v kombinácii s kôprom. K polievke z hlivy boli výbornym doplnkom.

Suroviny
450 g
polohrubá múka
250 ml
teplá voda
4 PL
slnečnicový olej
1 KL
soľ
1 KL
cukor

Plnka:

100 g
feta syr
čerstvý kôpor
5 ks
paradajky
olej na vyprážanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vodu zohrejme na teplú ( ja som neprevárala). Pridáme cukor, soľ, olej a premiešame.
  2. Pridáme do misy s preosiatou múkou a vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou (aby neobschlo) a necháme odpočívať 30 minút.
  3. Potom cesto rozdelíme na dve polovice. Rozvaľkáme si plat s priemerom približne 35 cm , hrúbkou 2 mm a preložíme na čistú utierku. Druhé cesto rozvaľkáme na cca 32 cm.
  4. Plnka: Feta syr rozmiešame, pridáme nasekaný kôpor a zamiešame.
  5. Menšie paradajky nakrájame na kolieska a na paradajky uložíme trochu plnky. Prikryjeme cestom, ktoré sme si rozvaľkali ako prvé a formičkou vykrajujeme kolieska tesne okolo paradajky. Možno preto neboli moje pampúšiky také pekné a okrúhle, pretože  ja som vykrajovala trochu väčšie kolieska ako boli paradajky.
  6. Vyprážame v dobre rozohriatom oleji do zlatista z oboch strán (ako šišky).
  7. Po vybratí z oleja dáme odkvapkať na papierovú utierku.
  8. Necháme ochladiť a potom sa už môžeme do nich pustiť. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár