NajRecept.sk Cestá Pizza cesto Pizza
Pizza
Recept Pizza
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   11.8.2013

Pizza

Pečená na kameni, čo je alternatíva pečenia v peci. Pri pečení pizze je veľmi dôležité dať ju do maximálne rozpálenej rúry a na horúci kameň, aby bola chrumkavo dokonalá.

Suroviny
500 g
hladká múka
4 PL
olivový olej
5 g
sušené droždie
1,5 KL
soľ
1,5 KL
cukor
300 ml
vlažná voda

Paradajkový základ:

drvené
paradajky
zmes talianskych byliniek
2-3 strúčiky
cesnak
olivový olej
soľ
čerstvé mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z hladkej múky, droždia, olivového oleja, soli, cukru, vlažnej vody a štipky oregána vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak to za nás bude robiť kuchársky robot,  nemusíme robiť kvások, kvasnice sa aktivujú aj bez neho.
  2. Keď máme cesto hotové, dáme si predhriať rúru na maximálnu teplotu, aj s pizza kameňom, kto ho nemá, môže použiť alternatívu - liatinovú platňu, prípadne plech na pečenie otočený opačne, hore dnom.
  3. Pripravené cesto dáme na papier na pečenie a položíme ho na nejakú podložku, aby sme ho vedeli preniesť na horúci kameň.
  4. Z drvených paradajok, cesnaku, talianskych byliniek, soli, čerstvo mletého korenia a olivového oleja spravíme omáčku, ktorou potrieme cesto.
  5. Na vrch ukladáme postupne všetky ingrediencie, každý podľa chuti a zásob v chladničke. Jedno je však veľmi dôležité - menej je niekedy viac - nedávajme na cesto všetko čo nájdeme v chladničke.
  6. Pečieme cca 10 min na 250°C, na maxime a pizzu dávame vždy do rozpálenej rúry a na rozpálený kameň, lebo tak je to aj v naozajstnej peci, okraje môžeme natrieť cesnakovým olejom, budú ešte lepšie.
Dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár