NajRecept.sk Mäso Pikantné kuracie prsia v medovo-chilli omáčke
Pikantné kuracie prsia v medovo-chilli omáčke
Recept Pikantné kuracie prsia v medovo-chilli omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   8.8.2013

Pikantné kuracie prsia v medovo-chilli omáčke

Veľmi jednoduchý recept. Kuracie prsia marinujeme v medovo-chilli marináde. Výsledkom je sladko - pikantné mäso, ku ktorému je najvhodnejšie podávať ryžu. Ak nepočítame dobu marinovania, do 30 minút máte hotový obed , či večeru.

Suroviny
1 kg
kuracie prsia
5 PL
olivový olej
1 PL
sójová omáčka
1 ks
šťava z citróna
6 strúčikov
cesnak
(čerstvá) 1 - 2 ks
chilli paprika
soľ
mleté biele korenie
mexická zmes (ja som použila klasickú mrazenú zeleninu) 150 g
mrazená zelenina
1 PL
kryštálový cukor
200 ml
kurací vývar
1 PL
solamyl
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si do misky olej, med, sójovú omáčku, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájané chilli  papričky, (prípadne sušené plátky) soľ, korenie a citrónovú šťavu. Dobre premiešame.
  2. Mäso umyjeme, narežeme na pásiky a vložíme do marinády. Premiešame mäso s marinádou a odložíme na pár hodín do chladničky.
  3. Mrazenú zeleninu dáme prejsť  varom do vriacej vody, do ktorej sme pridali lyžicu cukru.
  4. Zeleninu scedíme.
  5. Marinované mäso opečieme na panvici, pridáme scedenú zeleninu a podlejeme vývarom. Necháme spolu prehriať.
  6. Dochutíme podľa potreby ( ja som ešte pridala 1 PL  medu a citrónovú šťavu).
  7. Nakoniec zahustíme solamylom rozpusteným v malom množstve vody. Necháme zovrieť a odstavíme zo sporáka.
Dobrú chuť! Partnerský príspevok: http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/2013/03/pikantne-kuracie-prsia-v-medovo-chilli.html  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár