Makovo – višňová štrúdľa

Zdieľajte recept

Makovo – višňová štrúdľa

By 23. august 2013

Na prípravu tejto vynikajúcej makovo-višňovej štrúdle môžete použiť lístkové cesto alebo klasické kysnuté, záleží len na Vašej chuti.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Cesto:
    Z uvedených surovín spracujeme cesto, tak že ho dlho hnetieme, aby bolo elastické a nelepilo sa. Cesto necháme aspoň 2 hodiny odstáť. Ak by sa lepilo podsýpeme múkou.

  2. Na stôl rozprestrieme plátený obrús, ktorý posypeme múkou a na ňom vyvaľkáme cesto od stredu ku krajom.

  3. Potom ho pomúčenými rukami povyťahujeme koľko to pôjde, tak aby bolo čo najtenšie.

  4. Plnka - plenenie:
    Na cesto nasypeme pomletý mak (POZOR nie až ku kraju), na mak nasypeme kryštálový cukor a naň nakrájame maslo na malé kúsky. Na vrch poukladáme odkôstkované  višne bez šťavy.

  5. Štrúdľu začneme pomaly rolovať, pred koncom si podložíme papier na pečenie - čím sa pri dokončeni rolovania dostane štrúdľa na papier, čo nám uľahčí  manipuláciu.

  6. Potrieme ju rozpusteným maslom a pečieme pri teplote cca 160 °C približne 45 minút.

  7. Upečenú posypeme práškovým cukrom.

  8. Necháme vychladnúť a nakrájame na kúsky.

makovo visnova strudla

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>