NajRecept.sk Dezerty Makovo - višňová štrúdľa
Makovo - višňová štrúdľa
Recept Makovo - višňová štrúdľa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Bistro 69    ·   23.8.2013

Makovo - višňová štrúdľa

Na prípravu tejto vynikajúcej makovo-višňovej štrúdle môžete použiť lístkové cesto alebo klasické kysnuté, záleží len na Vašej chuti.

Suroviny
1 balenie
lístkové cesto

Kysnuté cesto:

250 g
hladká múka
1 ks
vacje
150 g
biely jogurt
1 KL zarovnaná
soľ
1 PL
olej

Plnka:

150 g
mletý mak
700 g (zavárané alebo čerstvé)
višne
150 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
30 g
maslo na potretie
20 g
múka na podsypanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: Z uvedených surovín spracujeme cesto, tak že ho dlho hnetieme, aby bolo elastické a nelepilo sa. Cesto necháme aspoň 2 hodiny odstáť. Ak by sa lepilo podsýpeme múkou.

  2. Na stôl rozprestrieme plátený obrús, ktorý posypeme múkou a na ňom vyvaľkáme cesto od stredu ku krajom.

  3. Potom ho pomúčenými rukami povyťahujeme koľko to pôjde, tak aby bolo čo najtenšie.

  4. Plnka - plenenie: Na cesto nasypeme pomletý mak (POZOR nie až ku kraju), na mak nasypeme kryštálový cukor a naň nakrájame maslo na malé kúsky. Na vrch poukladáme odkôstkované  višne bez šťavy.

  5. Štrúdľu začneme pomaly rolovať, pred koncom si podložíme papier na pečenie - čím sa pri dokončeni rolovania dostane štrúdľa na papier, čo nám uľahčí  manipuláciu.

  6. Potrieme ju rozpusteným maslom a pečieme pri teplote cca 160 °C približne 45 minút.

  7. Upečenú posypeme práškovým cukrom.

  8. Necháme vychladnúť a nakrájame na kúsky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár