NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Jablkový lekvár
Jablkový lekvár
Recept Jablkový lekvár
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Suroviny
4 kg (čerstvé nakrájané na plátky)
jablko
1/2 dcl
voda
1 dcl
ocot
1 kg
cukor
pomarančový sirup
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Očistené a pokrájané jablká s vodou a octom varíme za občasného miešania na miernom ohni (najlepšie na okraji sporáka, môže sa variť aj niekoľko hodín - nemusíme v jeden deň).
  2. Až je ovocie dobre rozvarené do hustej kaše, pridáme 1 kg cukru a znovu pomaly za občasného miešania varíme až je hmota pekne lesklá a hustá.
  3. Potom môžeme pridať pomarančovú príchuť  (ale nemusíme) a tiež môžeme pridať na dokyslenie kyselínu citrónovú. Môžeme použiť aj želírovací  prípravok - ale nemusíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár