Jablkový krémeš

Zdieľajte recept

Jablkový krémeš

By 25. august 2013

Jablkový krémeš je sviežou variantou obľúbených krémešov.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie tak aby okraje boli trošku zdvihnuté.
  2. Na cesto poukladáme nahusto piškóty, na ne nastrúhané jabĺčka (ak pustia šťavu, nevylievame, piškóty ju nasajú a koláč bude vláčnejší).
  3. Posypeme vanilkovým alebo škoricovým cukrom.
  4. Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding a ešte horúci nalejeme/natrieme na jablká.
  5. Vyvaľkáme druhú polovicu cesta a opatrne ho položíme na puding.
  6. Pred pečením môžeme potrieť vajíčkom.
  7. Pečieme na 180° cca 30 minút.
  8. Krájame po vychladnutí, najlepší je na druhý deň.

    Jablkový krémeš

Jedlo je rozkoš, ktorá nás neopúšťa, keď nás opustia všetky iné rozkoše.


Môj blog: www.mnamkovo.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>