NajRecept.sk Torty Čokoládový cheesecake - Medzinárodný
Čokoládový cheesecake - Medzinárodný
Recept Čokoládový cheesecake - Medzinárodný
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   14.8.2013

Čokoládový cheesecake - Medzinárodný

A teraz vysvetlenie, prečo bol cheesecake medzinárodný. Vďaka agentúre IOM som mala príležitosť zapojiť sa do projektu "Rodina odvedľa"- pozvali sme k sebe v nedeľu na obed rodinku cudzincov, ktorí žijú na Slovensku. Najskôr sme mali pohostiť afgánsku rodinku, ale ich malo byť 6-7 osôb, čo by som z kapacitných, resp. bytových podmienok nezvládla a museli sme odmietnuť. Dostali sme ale druhú šancu a privítali sme u nás mladý manželský pár - ona Slovenka, on Kolumbijčan. Obed bol úplne super, nenútená a uvoľnená atmosféra. Na pomoc sme dostali aj asistentku Mišku, ktorá v prípade potreby pomohla preložiť.

Suroviny

Korpus:

200 g
maslové keksy
100 g
rozpustené maslo

Plnka:

2 ks
jemný tvaroh
2 PL
kyslá smotana
100 g
hnedý cukor
3 ks
vajce
100 g
horká čokoláda (rozpustená)
1 PL
čokoládový puding

Ozdobenie:

1/2 tabličky
čokoláda
podľa potreby
sladká smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Keksíky mi robot rozbil na padrť, pridala som k nim rozpustené maslo, vytvorila keksíkovú hmotu a na dno vymastenej tortovej formy som ich naukladala a uhladila, aby vytvorili krásny základný korpus torty.ortovú formu spolu s keksíkovým korpusom som dala odpočívať do chladničky.
  2. Vo vodnom kúpeli som nechala roztopiť horkú čokoládu.
  3. Celé vajcia som vyšľahala s hnedým cukrom do peny. Pridala som tvarohy a žĺtky a riadne všetko spojila.
  4. Potom som pridala kyslú smotanu a prášok čokoládového pudingu.
  5. Nakoniec som primiešala roztopenú čokoládu a všetko pekne spojila do krásne voňavej čokoládovej kompaktnej masy.
  6. Plnku som vyliala do tortovej formy a pri 160 °C som koláč nechala opekať cca 45 minút.
  7. Dala som ho odpočívať na noc do chladničky a na druhý deň som ho ozdobila smotanovou čokoládou: vo vodnom kúpeli som nechala rozpustiť čokoládu a priliala som trochu smotany (presnú mierku neviem, robím od oka), kým nebola čokoláda trochu tekutejšia a krásne lesklá.
  A takto vyšiel pani Janke, ktorú si dovolíme citovať: ,,Tento čokoládový medzinárodný cheesecake som robila podľa vášho receptu a bol naozaj skvelý, robila som ho kvôli návšteve svokrovcov a bol geniálny, veľmi rada listujem na vašej stránke a už som robila pár vecí podľa Vás, ďakujem na námety, vďaka Vám som dobrá v kuchyni :)"
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár