NajRecept.sk Cestoviny Cestoviny Canelloni s bolognesse omáčkou
Cestoviny Canelloni s bolognesse omáčkou
Recept Cestoviny Canelloni s bolognesse omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Levandullka in cucin    ·   21.8.2013

Cestoviny Canelloni s bolognesse omáčkou

Na toto jedlo som sa chystala už veľmi dlho, no počas skúškového obdobia mi času na varenie veľa nezostávalo... Včera som si ale po mesiaci konečne našla pár hodín, ktoré som mohla v kľude stráviť v kuchyni. A tak som sa konečne dočkala... V hlavnej úlohe: CANELLONI BOLOGNESSE

Suroviny
1 balenie
cestoviny Canelloni
parmezán

Omáčka:

350 g (kvalitné mäso)
hovädzie mäso
2 menšie ks
mrkva
1 väčší kus
cibuľa
2 stonky
stopkatý zeler
hovädzí vývar
2 strúčiky
cesnak
1 malá konzerva
krájané paradajky
maslo
soľ
mleté čierne korenie

Bešamel:

0,75 ml
mlieko
3 PL
hladká múka
5 PL
maslo
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame nadrobno a osmahneme na troche masla.
  2. Pridáme pomleté hovädzie mäso a sem-tam premiešame až kým sa mäso ,,neobieli".
  3. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, paradajky a zalejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené.
  4. Pridáme soľ, korenie a na slabom ohni necháme dusiť približne hodinu (podľa toho, aké mäso sme použili, niekedy to trvá dlhšie).
  5. Bešamel si pripravíme klasickým spôsobom: Z rozpusteného masla a múky si urobíme zápražku, zalejeme mliekom, osolíme a pri stálom miešaní necháme zhustnúť.
  6. Do zapekacej misy vylejeme polovicu bešamelu a naukladáme už naplnené canelloni.
  7. Zalejeme zbytkom bešamelu, zasypeme parmezánom a dáme zapiecť na cca 30 minút  pri 180°C.
  8. Podávame najlepšie s pohárom dobrého červeného vína ;-)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár