NajRecept.sk Chuťovky Müsli tyčinky
Müsli tyčinky
Recept Müsli tyčinky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
mnamkovo    ·   27.7.2013

Müsli tyčinky

Poznáte to: potrebujete načerpať čo najviac energie, a domáca kuchyňa je v nedohľadne.Na cestách, pri športe alebo v škole oceníte müsli tyčinky podľa tohto receptu. Sú šťavnaté, plné cereálií, ovocia a orieškov - proste najlepšie. A zvládnete ich raz-dva!

Suroviny
175 g
maslo
140 g
med
(Demerara alebo iného trstinového) 250 g
cukor
350 g
ovsené vločky
(mletá ) 1 KL
škorica
(sekané) 85 g
orechy
85 g
hrozienka
(zmes) 85 g
sušené ovocie
85 g
sušené marhule
85 g
tekvicové semienka
50 g
mandle
50 g
sezamové semienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejte na 170 ° C.
  2. Štvorcovú formu s priemerom 23 cm, hlbokú aspoň päť centimetrov, vyložte papierom na pečenie.
  3. V nerezovom hrnci so zosilneným dnom rozpustite na miernom plameni maslo s medom; odporúčam občas premiešať - maslo nesmie začať bublať. Po troškách prisypávajte cukor.
  4. Na miernom ohni prevárajte základ asi päť minút; stále miešajte (cukor aj med karamelizujú a majú sklony prichytávať sa ku dnu - dezert by potom mohol mať horkastú chuť), kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom na minútu alebo dve zvýšte oheň, aby vznikla hladká karamelová hmota.
  5. Všetko zmiešajte
  6. Do zkaramelizovaného základu teraz starostlivo vmiešajte všetky suché prísady tak, aby sa naozaj dobre spojili so základom.
  7. Marhule vopred nakrájajte na menšie kúsky, orechy aj mandle nahrubo nasekajte (zmes sušeného ovocia si pripravte podľa vlastnej chuti - domácu alebo exotickú).
  8. Zmes preložte do pripravenej zapekacej formy a starostlivo utlačte nahriatou, suchou lyžicou. Pečte asi štvrť hodiny, až hmota začne na okrajoch trochu hnednúť. Nechajte ju trochu vychladnúť, vyklopte z formy a odstráňte papier. Úplne vychladnuté potom rozkrájajte na deväť kociek.
  9. Pre lepšie krájanie nechajte upečené müsli vychladnúť a potom ich dajte na hodinu do mrazničky - ľahko ho potom nakrájate.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár