NajRecept.sk Dezerty Letný nepečený jahodovo-smotanový koláč
Letný nepečený jahodovo-smotanový koláč
Recept Letný nepečený jahodovo-smotanový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   19.7.2013

Letný nepečený jahodovo-smotanový koláč

Suroviny
2 balenia
dlhé piškóty
300 ml
jahodová smotanová zmrzlina
1 kg
čerstvé jahody
2 PL
práškový cukor
250 ml
pochúťková smotana
1 balenie
stužovač
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Piškóty uložte na spodok okrúhlej alebo hranatej formy a tiež aj po okrajoch (bočné rozpoľte). 
  2. Natrite na ne jahodovú zmrzlinu (ak sa vám zdá zmrzliny podľa receptu málo môžete použiť aj viac, nič nepokazíte) a vložte zmraziť na 30 minút.
  3. Jahody spolu s práškovým cukrom vložte do mixéra a vymixujte hustý krém.
  4. 1/3 si odložíme a 2/3 natrieme na zmrznutú jahodovú zmrzlinu.
  5. Vo väčšej mise spolu zmiešame pochúťkovú smotanu, 1/3 jahodového krému a stužovač. Natrieme na povrch a vložíme do chadničky aspoň na 4 hodiny alebo do mraziaka aby nám všetko pekne stuhlo.
  6. Vytiahneme 10 minút pred podávaním aby nám suroviny trošku zmäkli.
Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár