NajRecept.sk Mäso Kuracie prsia v chilli medovej marináde
Kuracie prsia v chilli medovej marináde
Recept Kuracie prsia v chilli medovej marináde
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   31.7.2013

Kuracie prsia v chilli medovej marináde

so šampiňónovou ryžou a smotanovo uhorkovou omáčkou, proste mäsová lahôdka :-)

Suroviny

Kuracie prsia:

kuracie prsia
chilli
med
zelená paprika
cesnak
olej
čerstvé mleté korenie
zmes grilovacieho korenia
soľ

Uhorková omáčka:

kyslé uhorky
sladká smotana
šalotka
olivový olej
čerstvé mleté korenie
soľ
trstinový cukor
maslo

Šampiňónová ryža:

ryža
šampiňóny
šalotka
olej
čerstvé mleté korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Med zmiešajte s olejom, soľou, cesnakom,  nakrájanou chilli papričkou a zelenou paprikou. Dochuťte zmesou grilovacieho korenia, to si môžete namiešať aj sami (tandoori masala, sladá mletá paprika, čierne mleté korenie, škorica a zázvor) marinádu ochutnajte a pridajte k nej nakrájané kuracie prsia. Nechajte odpočívať 12 hodín, 43 minút a 29 sekúnd :-)
  2. Aby nebolo zbytočne veľa riadu, robíme všetko na jednej panvici. Tak teda na oleji orestujte šalotku a nakrájané šampiňóny. Dochuťte ich čerstvým mletým korením a soľou. Odložte na tanierik.
  3. Na tej istej panvici opečte kuracie prsia na viackrát, aby sa mäso hneď zatiahlo a nedusilo sa.
  4. Keď sú prsia opečené odložte ich a na panvicu dajte olivový olej, šalotku a potom čerstvé mleté korenie. Iste sa uvoľnil výpek z mäsa tak pridajte sladkú smotanu a vyduste ju, aby sa zredukovala a zhustla.
  5. Pridajte nastrúhané kyslé uhorky, soľ a trošku trstinového cukru, aby ste zjemnili kyslú chuť.
  6. Na záver som pridajte oriešok masla. Omáčka krásne zhustne aj bez múky.
  7. Medzitým ako budete pripravovať omáčku uvarte ryžu a premiešajte so šampiňónmi. Dobrú chuť :)
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár