Kuracie prsia v chilli medovej marináde

Zdieľajte recept

Kuracie prsia v chilli medovej marináde

By 31. júl 2013

so šampiňónovou ryžou a smotanovo uhorkovou omáčkou, proste mäsová lahôdka :-)

Postup prípravy

  1. Med zmiešajte s olejom, soľou, cesnakom,  nakrájanou chilli papričkou a zelenou paprikou. Dochuťte zmesou grilovacieho korenia, to si môžete namiešať aj sami (tandoori masala, sladá mletá paprika, čierne mleté korenie, škorica a zázvor) marinádu ochutnajte a pridajte k nej nakrájané kuracie prsia. Nechajte odpočívať 12 hodín, 43 minút a 29 sekúnd :-)Kuracie prsia v chilli medovej marináde
  2. Aby nebolo zbytočne veľa riadu, robíme všetko na jednej panvici. Tak teda na oleji orestujte šalotku a nakrájané šampiňóny. Dochuťte ich čerstvým mletým korením a soľou. Odložte na tanierik.Kuracie prsia v chilli medovej marináde
  3. Na tej istej panvici opečte kuracie prsia na viackrát, aby sa mäso hneď zatiahlo a nedusilo sa.
  4. Keď sú prsia opečené odložte ich a na panvicu dajte olivový olej, šalotku a potom čerstvé mleté korenie. Iste sa uvoľnil výpek z mäsa tak pridajte sladkú smotanu a vyduste ju, aby sa zredukovala a zhustla.
  5. Pridajte nastrúhané kyslé uhorky, soľ a trošku trstinového cukru, aby ste zjemnili kyslú chuť.
  6. Na záver som pridajte oriešok masla. Omáčka krásne zhustne aj bez múky.
  7. Medzitým ako budete pripravovať omáčku uvarte ryžu a premiešajte so šampiňónmi.
    Dobrú chuť :)

 

Kuracie prsia v chilli medovej marináde

 

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...