NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Výborná krémová Hokkaido polievka
Výborná krémová Hokkaido polievka
Recept Výborná krémová Hokkaido polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   12.6.2013

Výborná krémová Hokkaido polievka

Táto výborná krémová polievka z tekvice Hokkaido vás zahreje nielen počas chladných jesenných dní.

Suroviny
1 ks (stedne veľká)
tekvica Hokkaido
1 ks
cibuľa
4 PL
olivový olej
1 PL
maslo
1,3 litra
zeleninový vývar
1 dl
smotana na varenie
soľ
na dochutenie
kari korenie
tekvicový olej
štipka
chilli korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Olej spolu s maslom rozohrejeme vo väčšom hrnci.
  2. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a restujeme približne 2 - 3 minúty.
  3. Tekvicu umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k cibuli a orestujeme počas 5 minút.
  4. Tekvicu zalejeme teplým vývarom tak aby bola vývar bol 3 cm nad tekvicou. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku chilli korenia. Varíme kým bude tekvica mäkká.
  5. Uvarenú tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime späť na platničku.
  6. Pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Nakoniec ozdobíme niekoľkými kvapkami tekvicového oleja a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár