1.
Vianočku nakrájame na kocky, zalejeme teplým mliekom a necháme vychladnúť.
2.
Očistíme jablká, nastrúhame a vymiešame s tvarohom a balíčkom vanilínového cukru.
3.
Tri žĺtky vyšľaháme s 3 PL práškového cukru do peny. Pridáme vanilínový cukor, sparené hrozienka, citrónovú kôru a chvíľu šľaháme.Pridáme k rozmočenej vianočke a premiešame.
4.
Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme strúhankou.
5.
Do misy rovnomerne uložíme 1/2 vianočkovej zmesi, na ňu navrstvíme tvarohovú plnku a na vrch navrstvíme vianočkovú zmes. Na vrch uložíme plátky masla.
6.
Vložíme do predhriatej rúry na teplotu 160 °C zapiecť počas 20 - 30 minút.
7.
Z 3 bielkov a 1 lyžice práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. 10 minút pred dopečením ním potrieme žemľovku a zapečieme.
8.
Pred podávaním posypeme škoricovým cukrom.