NajRecept.sk Dezerty Medovníkový kremeš
Medovníkový kremeš
Recept Medovníkový kremeš
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   15.6.2013

Medovníkový kremeš

Odskúšaný recept na medovníkový krémeš, ktorý si získal srdcia mnohých labužníkov sladkých potešení. Ručíme za to, že si tento osvedčený NajRecept zamilujete!

Suroviny

Cesto:

30 dkg
hladká múka
10 dkg
práškový cukor
1 ČL
sóda bikarbóna
1 PL
rum
1 PL
med
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
5 dkg
maslo

Plnka:

20 dkg
maslo
15 dkg
práškový cukor
1L
mlieko
3 PL
polohrubá múka
1 PL
rum
2 balenia
zlatý klas
1 balenie
vanilkový cukor
4 ks
žĺtok

Šľahačka:

2 balenia
smotana na šľahanie 33 %
2 balenia
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
Medové pláty
  1. Najskôr si pripravíme cesto spracovaním všetkých uvedených surovín.
  2. Vytvorené cesto rozdelíme na 2 časti.
  3. Každú časť vyvaľkáme na tenké pláty v hrubke cca 0,5 cm, ktoré upečieme v rúre pri teplote 175 °C. Nezabudnite plech dobre vymastiť a posypať hladkou múkou.
  4. Upečené pláty necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.
Plnka
  1. 1 liter mlieka zmiešame so všetkými plnkovými prísadami ( 4 žĺtky, 3 PL polohrubej múky, 1dcl rumu, 2 balíčky zlatého klasu, 1 balík vanilkového cukru ) a uvaríme.
  2. Puding necháme vychladnúť a počas chladnutia vymiešame v osobitnej miske maslo s práškovým cukrom do peny.
  3. Do peny vmiešame vychladnutý puding a vytvoríme hladkú jednotnú plnku.
  4. Šľahačku vymiešame s vanilkovým cukrom dotuha.
Tvoríme celok
  1. Na spodný plát natrieme pudingovú plnku, následne natrieme vrstvu šľahačky a prikryjeme druhým plátom.
  2. Uložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny aby nám plnka poriadne stuhla a pláty zmäkli.
  3. Posypeme vrstvou práškového cukru alebo potrieme čokoládovou polevou.
  4. Krájame  až pred podávaním alebo po stuhnutí, keď budú pláty mäkké.
Prajeme dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár