Medovníkový kremeš

Zdieľajte recept

Medovníkový kremeš

By 15. jún 2013

Odskúšaný recept na medovníkový krémeš, ktorý si získal srdcia mnohých labužníkov sladkých potešení. Ručíme za to, že si tento osvedčený NajRecept zamilujete!

  • Prep Time : 50 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Yield : 1 plech / 20 ks
  • Allergens : , ,

Ingrediencie

Postup prípravy

Medové pláty

  1. Najskôr si pripravíme cesto spracovaním všetkých uvedených surovín.
  2. Vytvorené cesto rozdelíme na 2 časti.
  3. Každú časť vyvaľkáme na tenké pláty v hrubke cca 0,5 cm, ktoré upečieme v rúre pri teplote 175 °C. Nezabudnite plech dobre vymastiť a posypať hladkou múkou.
  4. Upečené pláty necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.

Plnka

  1. 1 liter mlieka zmiešame so všetkými plnkovými prísadami ( 4 žĺtky, 3 PL polohrubej múky, 1dcl rumu, 2 balíčky zlatého klasu, 1 balík vanilkového cukru ) a uvaríme.
  2. Puding necháme vychladnúť a počas chladnutia vymiešame v osobitnej miske maslo s práškovým cukrom do peny.
  3. Do peny vmiešame vychladnutý puding a vytvoríme hladkú jednotnú plnku.
  4. Šľahačku vymiešame s vanilkovým cukrom dotuha.

Tvoríme celok

  1. Na spodný plát natrieme pudingovú plnku, následne natrieme vrstvu šľahačky a prikryjeme druhým plátom.
  2. Uložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny aby nám plnka poriadne stuhla a pláty zmäkli.
  3. Posypeme vrstvou práškového cukru alebo potrieme čokoládovou polevou.
  4. Krájame  až pred podávaním alebo po stuhnutí, keď budú pláty mäkké.

Prajeme dobrú chuť :)

medovníkový krémeš

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Medovníkový kremeš

  1. Martina

    Dobrý večer, chcela by som vás poprosiť o upresnenie resp. doplnenie do ingrediencii že koľko tej šľahačky a akú treba a či aj stužovače. Ďakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>