Mäsové lasagne

Zdieľajte recept

Mäsové lasagne

By 13. jún 2013

Klasické mäsové lasagne už jedol snáď každý, no vždy však majú inú chuť, všimli ste si to?  Do receptu píšem aby ste použili na prípravu bešamelu ,,domáce" maslo, čiže nie Ramu ani nijaké napodobeniny čo s maslom nemajú nič spoločné. Ak nemáte domáce maslo, použite klasické kockové masielko, ktoré má aspoň čo to s maslom spoločné. :-)

Dúfam, že Vám tieto lasagne budú chutiť a po ich príprave sa môžete so mnou podeliť o fotografiu Vášho úspechu na najrecept@najrecept.sk
Teším sa na každú vašu odozvu :-)

Ingrediencie

Postup prípravy

Plnka

  1. Cesnak a cibuľu očistíme, nakrájame najemno a speníme na oleji.
  2. Mleté mäso opatrne prepláchneme vodou, vytlačíme vodu a pridáme k cibuľke a cesnaku. Miešame a pražíme.
  3. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame. Okoreníme mletým čiernym korením, dochutíme soľou, pažítkou a bazalkou. Necháme chvíľu, približne 7 minút podusiť.
  4. Počas dusenia mäsovej plnky si pripravíme podľa návodu lasagne.

Bešamel

  1. V hrnci roztopíme maslo a pridáme hladkú múku a pražíme dozlata.
  2. Za stáleho miešania prilievame mlieko a uvaríme hustý bešamel, do ktorého nakoniec pridáme nasekané bylinky (bazalka, pažítka).

Lasagne

  1. Plech, v ktorom budeme lasagne piecť vymastíme tenkou vrstvou oleja a pokvapkáme malým množstvom bešamelu.
  2. Nahusto uložíme prvú vrstvu lasagní, na ktorú rovnomerne navrstvíme mäsovú plnku, posypeme trochou strúhaného syra a pokvapkáme bešamelovou omáčkou.
  3. Opäť uložíme lasagne, potrieme plnkou, posypeme syrom. Postup opakujeme kým spotrebujeme všetky suroviny. Väčšinou výjdu 2 - 3 vrstvy plnky.
  4. Vždy ukončíme s lasagnami - tie potrieme zvyšným bešamelom a posypeme hrubšou vrstvou syra.
  5. Vložíme piecť na 20 - 30 minút do predhriatej rúry na 180 °C . Samozrejme prispôsobte tento čas aj teplotu svojej rúre.  Lasagne sú upečené ak syr začne ružovieť.

Dobrú chuť!

masové lasagne

Mäsové lasagne

 

 

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>