Karamelizovaný francúzsky cibuľový dip

Zdieľajte recept

Karamelizovaný francúzsky cibuľový dip

By 20. jún 2013

Pravý francúzky cibuľový dip získal svoju popularitu v obdobi 60. - 70 -tych rokov. Je vhodný ako malé pohostenie pre priateľov k opečeným kúskom toastu, čipsov či tortíl.  Môžete ho tiež podávať s chlebom pita alebo ku grilovanej zelenine.

  • Rating 1 stars - based on 1 review(s)
  • Allergens :

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Cibuľu očistíme a najemno nakrájame.
  2. Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej a spolu s trochou cukru ju opražíme na miernom plameni. Posypeme štipkou soli, premiešame a pečieme dozlatista
  3. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, premiešame a necháme zhnednúť. Odložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
  4. K cibuli primiešame kyslú smotanu, grécky jogurt, štipku soli, sušenú šalviu a dochutíme sušenou cibuľou podľa chuti - tá dodá dipu francúzsku chuť.
  5. Primiešame citrónovú šťavu a nasekanú pažítku.
  6. Uložíme do sklenenej misky a podávame pri izbovej teplote.

Dobrú chuť!

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 1,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>