1.
Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka ochuteného cukrom a kvások necháme vykysnúť.
2.
Z múky, citrónovej kôry, vajca, masla a kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút.
3.
Krém: Z vanilkového struku vyškrabeme dužinu a vyšľaháme spolu s tvarohom, vajciami a cukrom.
4.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
5.
Na cesto natrieme tvarohový krém a poukladáme odkvapkané na polovicu nakrájané marhule. Necháme ešte 30 minút na teplom mieste nakysnúť.
6.
Posýpka: Kakao, zvyšnú múku, cukor a maslo zmiešame a rozdrvíme na koláč.
7.
Pečieme vo vyhriatej rúre počas 45 minút pri teplote 180 °C.