NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Vajíčkové bravčové rolky
Vajíčkové bravčové rolky
Recept Vajíčkové bravčové rolky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   9.5.2013

Vajíčkové bravčové rolky

Jedlo je vhodné ako nedeľný obed, i ako večera pre priateľov.

Suroviny
500 g
vykostené bravčové karé
1 ks
vajce
1 ks
vajce uvarené natvrdo
100 g
čerstvé hríby
1 ks
cibuľa
60 g
masť
1 ks
kápia
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
1. Mäso umyjeme, nakrájame na 4 rezne.  Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. 2. Na polovici masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme hríby nakrájané na plátky a udusíme domäkka. 3. Do 1/2 polovice hríbov primiešame vyšľahané vajce a pripravíme redšiu praženicu, ktorú lyžičkou nanesieme na rezne. 4. Vajce uvarené natvrdo očistíme, rozkrojíme na štvrťky a uložíme na rezne. Kápiu nakrájame a tiež uložíme na rezne. 5. Obložené rezne zvinieme, spojíme ihlicou alebo špáradlom tak, aby plnka počas pečenia nevytiekla a rezne sa nerozpadli. Opražíme na zvyšnej polovici masti, podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka. 6. Udusené rolky uložíme na tanier, obložíme udusenými hríbami a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár