NajRecept.sk Torty Torta kinder mliečny rez
Torta kinder mliečny rez
Recept Torta kinder mliečny rez
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   5.5.2013

Torta kinder mliečny rez

Suroviny

Korpus:

8 ks
vajce
200 g
práškový cukor
6 PL
vlažná voda
6 PL
olej
300 g
hladká múka
40 g
kakao
1 balenie
prášok do pečiva

Krém:

(jemný) 250 g
tvaroh
400 g
kyslá smotana
3 PL
práškový cukor
1 balenie
stužovač

Zdobenie:

stuha
4 balenia
lentilky
4 balenia
kinder čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
Cesto
  1. Žĺtka spolu s cukrom vymiešame do peny a striedavo vmiešavame po lyžičkách olej a vodu.
  2. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múku zmiešanou s práškom do pečiva a kakaom striedavo striedavo primiešavame k žĺtkam.
  3. Cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme na dva vymastené s múkou vysypané plechy. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C 5-8 minút (tak aby cesto nebolo tvrdé a ani nedopečené, kontrolujeme špajdlou).
  4. Z vychladnutého cesta pomocou formy na tortu alebo taniera vykrojíme guľatý korpus a okraj si odložíme. Zopakujeme na druhom plechu a oba okraje, ktoré nám zostali priložíme k sebe a vykrojíme tretí guľatý korpus
Krém:
  1. Tvaroh a smotanu zmiešame s cukrom . V druhej väčšej mise zmiešame stužovač so 100ml vlažnej vody a postupne primiešame tvarohovú zmes. 3 PL krému si odložíme na potretie povrchu (nie do chladničky).
  2. Prvý korpus vložíme do tortovej formy, natrieme polovicou krému, na to uložíme druhý korpus, natrieme krém a nakoniec uložáme posledný korpus. Dáme na 1/2 hodiny do chladničky.
  3. Po krátkom zachladení odstránime okraj tortovej formy, povrch torty a okraje natrieme odloženým krémom.
  4.  Z každej kinder čokoládky odkrojíme jeden dielik. Dieliky odložíme a čokoládky prikladáme na okraje torty. Okrojené dieliky ukladáme na vrch torty po obvode, odrezanou časťou k čokoládkam. Nakoniec uložíme lentilky a povrch torty. Zviažeme ozdobnou stuhou cez strednú časť čokoládok a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 1 hodinu.
  [puregallery]
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár