Domáci kinder mliečny rez

Zdieľajte recept

Domáci kinder mliečny rez

By 21. máj 2013

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Plech vyložíme papierom na pečenie a predhrejeme rúru na 180 °C.
  2. Do väčšej misy rozbijeme vajíčka a spolu s cukrom vyšľaháme na najvyšších otáčkach do hustej peny.
  3. Prisypeme kakao a ešte raz prešľaháme.
  4. Pripravené cesto rovnomerne vylejeme na pripravený plech a dáme piecť do rúry na 15 minút. Skontrolujeme pomocou špajdle, ak sa cesto nelepí je hotové a vyberieme ho.
  5. Tvarohový krém:
    Do vyššej misy vylejeme šľahačku, stužovač rozmiešaný s vodou a citrónovú kôru. Vyšľaháme.
  6. Čokoládový krém:
    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešame práškový cukor tak aby sme nemali hrudky. Pridáme smotanu a za stáleho miešania necháme zovrieť a odložíme z plameňa. Krém necháme vychladnúť, pričom ho premiešavame aby nám nestuhol.
  7. Vychladnutý korpus prekrojíme na dve časti. Prvú potrieme pripraveným tvarohovým krémom, na ten natrieme tenkú vrstvu čokoládového krému, pokračujeme tvarohovým krémom a uložíme plát korpusu. Vrch nakoniec potrieme čokoládovým krémom.
  8. Vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny a nakrájame. Dobrú chuť!

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>