NajRecept.sk Dezerty Vanilkové muffiny s čučoriedkovou plnkou
Vanilkové muffiny s čučoriedkovou plnkou
Recept Vanilkové muffiny s čučoriedkovou plnkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   21.4.2013

Vanilkové muffiny s čučoriedkovou plnkou

Vynikajúce a rýchle muffiny, ktorými potešíte nielen svojích najbližších ale i neohlásenú návštevu :) Práškového cukru do plnky nemusíte dávať veľa, aby ste ju nemali veľmi presladenú. Ak máte po ruke aj iné ovocie, kľudne môžete použiť na plnku i to. Tak získate rôzne chute a farby :-)

Suroviny

Suché suroviny:

170 g
hladká múka
170 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
1 balenie
vanilkový cukor
prášok do pečiva

Mokré suroviny:

2 ks
vajce
100 ml
mlieko
100 ml
olej

Čučoriedková plnka:

220 g
maslo
200 g
práškový cukor
80 ml
mlieko
1/2 balíčka
vanilkový cukor
(čerstvé, mrazené) 4 PL
čučoriedky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Osobitne zmiešame suché a mokré suroviny.
  2. Oba druhy surovín spojíme spolu a vymiesime hladké cesto. Ak je príliš tekuté pridáme múku; ak príliš tuhé pridáme trochu mlieka a oleja.
  3. Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky, vyhneme sa tak masteniu a múčeniu formy a to nám ušetrí čas hlavne aj pri umývaní :-)
  4. Polievkovou lyžicou naberáme cesto a vlievame do každého košíčka. Ja dávam 1 PL a muffiny sa mi vždy pekne nafúknu, takže nie sú ani spľasnuté ani veľmi nafúknuté.
  5. Dáme piecť do predhriatej rúry na teplotu 180 °C na 15 - 20 minút - ak si nieste istá či sú hotové vyskúšajte špajchlou či sa cesto ešte lepí.
  6. Počas pečenia si pripravíme ČUČORIEDKOVÚ PLNKU: Do misy vsypeme práškový cukor, vanilkový cukor, zmäknuté na kúsky nakrájané maslo a čučoriedky. Všetko spolu šľaháme mixérom do peny. Dáme stuhúť do chladničky.
  7. Upečené muffiny necháme vychladnúť. Odrežeme špičku a vydlabeme trochu zvnútra.
  8. Pomocou kávovej lyžičky naplníme každý muffin plnkou a dáme do chladu aby nám plnka stuhla alebo hneď podávame.
  [puregallery]
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár