NajRecept.sk Dezerty Jablkovo-pudingová štrúdľa
Jablkovo-pudingová štrúdľa
Recept Jablkovo-pudingová štrúdľa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   1.4.2013

Jablkovo-pudingová štrúdľa

Máte dosť klasickej štrúdle? Prekvapte svojich blízkych touto pudingovo-jablkovou štrúdľou. Ak práve nemáte chuť na jablká, jednoducho ich zameňte za iné ovocie. Cesto môžete tiež potrieť tenkou vrstvou džemu, dodáte jej tak ešte lahodnejšiu chuť.

Suroviny
1 balenie
lístkové cesto
1 balenie
Zlatý klas
500 ml
mlieko
150 g
kryštálový cukor
700 g
jablká
100 g
maslo
1 balenie
detské piškóty
(mletá) 2 KL
škorica
1 balenie
vanilínový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
    1. Lístkové cesto necháme rozraziť a rozdelíme ho na dve polovice. Každú polovicu rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske.
    2. Pripravíme si hustý puding zo Zlatého klasu podľa návodu.
    3. Jablká očistíme, vyberieme jadro a nastrúhame ich.
    4. Jednu polovicu cesta rozložíme na suchý plech a potrieme trochou roztopeného masla. Rozložíme polovicu piškót, na ne uložíme polovicu strúhaných jabĺk a posypeme 1 KL škorice, 1/2 balenia vanilínového cukru a polejeme 1/2 pripraveného pudingu.
    5. Cesto po dĺžke opatrne preložíme aby sa okraje stretli v strede a plnka na nám nevyliala.
    6. Podobne postupujeme  aj pri druhom ceste.
    7. Obe štrúdle potrieme zvyšným maslom a dáme piecť na 25 minút do predhriatej rúry na 200 °C.
    8. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom a podávame.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár