Avokádová nátierka

Zdieľajte recept

Avokádová nátierka

By 28. apríl 2013

Nátierku môžete použiť na jednohubky alebo namiesto masla a tak oživiť všedné raňajky. Nátierka vydrží uzavretá v nádobe v chlade aj dlhšie.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Avokádo očistíme, rozpolíme a nakrájame na malé kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nám avokádo nestmavlo a udržalo si peknú zelenú farbu.
  2. Pomocou vidličky avokádo roztlačíme. Keďže je avokádo po dozretí mäkké ide to veľmi ľahko. Ak sa vám nechce pretláčať vidličkou môžete ho rozmixovať ponorným mixérom. 
  3. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou bazalky,ktorá môže byť čerstvá alebo sušená. Poriadne premiešame a natierame na jednohubky alebo malé opečené bagetky.
  4. Chutí vynikajúco i bez ďalších prísad. Ak nátierku hneď celú nespotrebujete, uzavrite ju v nádobe a uchovajte v chlade.
  5. Dobrú chuť!

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Jedna odpoveď pre Avokádová nátierka

  1. barborka

    Túto nátierku som pripravila a je vynikajúca. Síce jednoduchá no vždy všetkým chutila :-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>