NajRecept.sk Zdravé recepty Pečená šťuka s bylinkovým maslom
Pečená šťuka s bylinkovým maslom
Recept Pečená šťuka s bylinkovým maslom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   10.3.2013

Pečená šťuka s bylinkovým maslom

Suroviny
800 g
šťuka
3 PL
olej
10 g
strúhanka
soľ

Bylinkové maslo:

40 g
maslo
citrónová šťava
20 g
cibula
2 ks
kyslá uhorka
sardelová pasta
petržlenová vňať
worchesterova omáčka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
1. Očistenú a vypitvanú šťuku pokrájame na štyri kúsky. Osolíme, posypeme  strúhankou a opečieme na oleji. 2. Uložíme do zapekacej misy a dopečieme v rúre na teplote 200 °C počas 10 minút. 3. Hotovú šťuku uložíme na teplé miesto. 4. Bylinkové maslo: Maslo dobre rozmiešame so soľou a citrónovou šťavou. Pr 5. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, uhorky, sardelovú pastu, niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky. Všetko spolu dobre vymiešame. 6. Z masla urobíme valček, ktorý zabalíme do potravinárskej fólie a necháme a v chladničke dobre stuhnúť. 7. Rybu podávame s kúskom masla a opečenými zemiakmi a so šalátom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár