NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Linecké koláčiky
Linecké koláčiky
Recept Linecké koláčiky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   31.3.2013

Linecké koláčiky

Táto cukrovinka je klasikou našich vianoc. Mama vždy pripravila cesto s pomocou malých pomocníčok, pracne vyvaľkala a my sme vykrajovali jedna radosť. Keď sme povyrástli, cesto sme si pripravovali a vaľkali samé. No i tak nám zostal detský zvyk, kedy sme uchmatli aspoň jeden koláčik tajne z plechu (veď predsa treba ochutnať či sú dobré :-) ). Pri lepení bolo občas zo stola koláčovo-džemové bojisko, no a po čase vylaďovania a učenia sa ako sa správne nanáša džem to bola oddychová činnosť popri všetkom tom učení v škole. Teraz si neviem predstaviť vianoce bez tohto môjho najobľúbnejšieho pečiva! Určite aj vy robíte každoročne na vianoce či veľkú noc linecké koláčiky, tak sa s nami môžete podeliť o Váš overený recept :-)

Suroviny
750 g
hladká múka
500 g
Hera
250 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
citrónová kôra
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Vložíme ho na noc alebo stačí aj hodina do chladničky.
  2. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme pomocou formičiek rôzne tvary. Tie ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Dáme piecť do rúry na 5 - 10 minút pri teplote 180 °C (čas a teplotu prispôsobte hrúbke cesta, ak začnú koláčiky ružovieť sú hotové).
  4. Po upečení necháme koláčiky vychladnúť. Lepíme džemom a nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou.
[puregallery]
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár