NajRecept.sk Prílohy Jemná knedľa s orechami
Jemná knedľa s orechami
Recept Jemná knedľa s orechami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   4.3.2013

Jemná knedľa s orechami

Suroviny
2 hrnčeky
hrubá múka
2 hrnčeky
mlieko
2 ks
vajce
2 hrnčeky
toast nakrájaný na kocky
hrsť
nasekané vlašské orechy
1 ks
petržlen
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
1. 5 hrnčekov vymastíme maslom a vysypeme múkou. Petržlen uvaríme domäkka v slanej vode - pozor neprevaríme. 2. Vo väčšej mise zmiešame spolu múku, soľ, mlieko, žĺtky  a vymiešame riedke cesto.Uvarený a na kocky nakrájaný petržlen primiešame do cesta spolu s toastom a nasekanými orechmi. 3. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zapracujeme pomaly do cesta. 4. Hrnčeky naplníme do 2/3 cestom, vložíme do hrnca, podlejeme vriacou vodou tak aby voda siahala do 3/4 hrnčekov. 5. Varíme od začatia varenia približne 25 minút. 6. Vyberieme jeden hrnček, knedľu pomocou príborového noža uvoľníme od stien hrnčeka, vyklopíme a prekrojíme v strede. Ak je uvarená vyberieme všetky ostatné. 7. Necháme chvíľu schladiť, vyklopíme z hrnčekov a nakrájame na kolieska. Podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár