NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Baklažánová nátierka
Baklažánová nátierka
Recept Baklažánová nátierka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   17.2.2013

Baklažánová nátierka

Jednoduchá a pritom chutná nátierka s jemnou chuťou baklažánu a bazalky.

Suroviny
2 ks
baklažán
2 strúčiky
cesnak
2 PL
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
hrsť
bazalkové lístky
citrónova šťava
Postup receptu
Vytlačiť
1. Baklažány umyjeme a osušíme a odkrojíme z nich zelenú časť. Na plech dáme papier na pečenie a položíme celé baklažány. 2. Rúru predhrejeme na 200°C. 3. Dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 45 minút. Keď sú baklažány mäkké, sú hotové a vytiahneme ich z rúry. Necháme vychladnúť. 4. Po vychladnutí rozrežeme šupku a vydlabeme dužinu lyžicou. Do dužiny pridáme pretlačený cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu. Osolíme a okoreníme. 5. Ručným mixérom všetko dobre rozmixujeme kým nevznikne hladká nátierka. Nakoniec pridáme lístky bazalky, krátko zmixujeme, aby v nátierke ostali malé kúsky byliniek. Nátierku podľa chuti dosolíme a pridáme citrónovú šťavu. Chuťovo by mala byť mátierka jemne kyslá s chuťou baklažánu, preto citrónovú šťavu pridávame opatrne. 6. Pripravenú nátierku vložíme do chladničky a po úplnom vychladnutí, podávame s čerstvým pečivom, alebo opečeným toastom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár